Sposób przygotowania

Do miski dajemy ok 2 szkl przesianej mąki .robimy dziurkę i wlewamy ok 1/2 szkl ciepłego mleka na to 2 łyżki cukru i drożdze .Mleko cukier i drożdże lekko mieszamy .zostawiamy chwilę do wyrośnięcia .Potem dodajemy jajko jeszcze szklankę mleka i mąkę i wyrabiamy ciasto .Zostawiamy do wyrosnięcia na ok 1 godzinę . Na patelni rozgrzewamy olej . Kładziemy ciasto łyzką i smażymy z 2 stron .Podajemy z miodem ,dzemem lub cukrem pudrem

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    super
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    chętnie bym się poczęstowała:)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    nigdy mi nie wychodzą :(
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    a ciasto ma mieć jaka konsystencje , gestej śmieatny ?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !