Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski faszerowane kiełbasą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 i 3/4 kg
jajko 1 szt
mąka pszenna 35 dag
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cebula 3 szt
olej
kiełbasa 35 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski faszerowane kiełbasą

Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedż, ostudż i zmiel. Dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, wbij jajko, oprósz solą. Zagnieć i uformuj wałek. Kiełbasę zmiel. Ciasto pokrój nożem na krążki grubości 2 cm. Każdy lekko spłaszcz w dłoniach i na środku ułóż kiełbasę. Dokładnie zlep, formując owalne kulki. Kluski wrzucaj partiami do osolonej wrzącej wody. Gdy wypłyną gotuj 5 minut. Wyjmij łyżką cedzakową na talerz. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju i polewaj kluski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 17.05.2011 16:20
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak