Sposób przygotowania

Udka ułożyć w naczyniu do zapiekania. Oprószyć je solą, pieprzem, kolendrą, posypać przyprawą do mięs. Obłożyć obraną i dowolnie pokrojoną marchewką, obraną i przekrojoną na 4 części cebulą i obranymi ząbkami czosnku. Posypać owocami jałowca, skropić octem, sosem sojowym, olejem, polać miodem. Piec w 180 stopniach przez 1 godzinę. 20 minut przed końcem pieczenia polać udka wytworzonym w trakcie pieczenia sosem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    mniam,mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    miodzio!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    chrupiąca skórka to lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pycha takie udka z miodem
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    super udka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !