Sposób przygotowania

Z kaczki wykrój piersi i udka.Na pozostałym korpusie możesz ugotować zupę.Czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli.z sosu sojowego,wina,tymianku,majeranku,oregano,czosnku i połowy oliwy z oliwek przygotuj marynatę.Mięso natrzyj solą i pieprzem,zalej je marynatą i odstaw na minimum 2godziny w chłodne miejsce.Warzywa pokrój w 1-2cm plastry i zamarynuj je w pozostałej oliwie i posiekanej natce pietruszki.Mięso odsącz z marynaty.skórkę natnij ostrym nożem na skos.Na rozgrzanym grillu smaż mięso z obu stron na rumiano,ok.20-30minut.Co kilka minut polewaj mięso pozostałą marynatą.Na 10minut przed zakończeniem smażenia mięsa,na grillu ułóż tackę z wcześniej przygotowanymi warzywami.Kaczkę podawaj w towarzystwie warzyw.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !