Sposób przygotowania

Warzywa oczyścić i umyć.Ziele z kopru posiekać,zostawić niewielką ilość do dekoracji.Brokuły podzielić na różyczki.Cykorie przekroić na pół ,gorzki głąb wyjąć.Obraną cebulę pokroić w kostkę.Płaski garnek wysmarować masłem,obsypać cebulą i zielem kopru.Włożyć warzywa,wlać rosół ,doprawić solą i pieprzem.Zagotować i dusić na małym ogniu 10min.Warzywa wyjąć z garnka i odsączyć na sicie.Śmietanę ,jajka,wywar wymieszać ,dodać starty ser .Warzywa rozłożyć w płaskiej żaroodpornej formie,polać sosem.Suflet warzywny piec około 35min w temp.175C,w razie zbytniego przyrumienia przykryć folią aluminiową .Potrawe udekorować zielem kopru włoskim.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !