Sposób przygotowania

Filety rybne umyj,osusz(jeśli mają ości,dokładnie je usuń).Zmiel w maszynce.Masę posyp przyprawą do ryb,wbij jajko,dodaj posiekaną natkę wymieszaj.Wsyp niewielką ilość bułki tartej,by zagnieść masę,ewentualnie przypraw do smaku szczyptą soli.Z masy uformuj nieduże pulpety.Obtocz je w bułce tartej(nadmiar strzepnij).Olej rozgrzej na patelni,podsmaż pulpety ze wszystkich stron.SOS;keczup,śmietanę i wodę wlej do garnka,dodaj chrzan,wymieszaj.Przypraw do smaku solą,zagotuj.Podsmażone pulpety przełóż do sosu,duś na małym ogniu ok.20minut.podawaj z ugotowanym ryżem lub kaszą jęczmienną oraz np.z duszonymi buraczkami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie połączenia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !