Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie po kaszubsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

matjasy 6 szt.
mleko
cebula 3 szt.
oliwa 1/2 szkl.
koncentrat pomidorowy 1 słoik
Majeranek suszony Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie po kaszubsku

matjasy zalać wodą i moczyć ok.2 godz.a następnie zlać wodę zalać mlekiem i moczyć jeszcze godzinę,wyjąć z mleka osuszyć i pokroić w 1,5cm,paski,cebule obrać i pokroić w półplasterki zeszklić na rozgrzanej oliwie dodać koncentrat pomidorowy,liść laurowy i ziele angielskie,wymieszać chwilę jeszcze smażyć,doprawić do smaku solą i pieprzem oraz majerankiem,wystudzić i wymieszać ze śledziami.odstawić w chłodne miejsce najsmaczniejsze są następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 04.12.2013 21:42
pyszne śledzie
Granita 19.09.2013 08:22
śledzie uwielbiam,więc na pewno by mi przypadły do gustu;)
Motorek 12.08.2013 08:52
bardzo smaczne
Wafelek2601 17.11.2012 08:55
Uwielbiam śledzie
caralajna 11.08.2012 06:40
extra
Ewa95 05.11.2011 11:38
mniam
Ewelina38 30.06.2011 22:36
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak