Sposób przygotowania

Makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie ,odcedzić.Golonkę pokroić na małe kawałki.Cebule oczyścić,przepołowić i pokroić w kostke .Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę.Kapary osączyć ,ząbki czosnku oczyścić,przecisnąć przez praskę.Do kaparów dodać zmiażdżony czosnek,sok z cytryny i cebulę,wymiesząc.Dodać do makaronu razem z golonką i śmietaną ,delikatnie wymieszać.Potrawę przełożyć na patelnie ,podgrzać ,doprawić solą i pieprzem.Makaron podzielić na porcje ,przed podaniem każdą porcje udekorować pomidorkami ,plasterkami cytryny.Całość posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo smaczne. polecam wszystkim, bo nie dość że szybkie to i dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !