Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyk z pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa podwawelska 40 dag
pieczarki 50 dag
cebula 2 szt
papryka 2 szt
boczek wędzony 30 dag
olej
sól
pieprz
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyk z pieczarkami

1. Kiełbasę pokroić w kawałki.
2. Pieczarki oczyścić podzielić na połówki (jeżeli są duże to na ćwiartki).
3. Cebulę podzielić na ćwiartki.
4. Paprykę oczyścić podzielić na kawałki.
5. Boczek pokroić w paski.
6. Nabijać na szpikulce kiełbasa, pieczarka, cebula, pieczarka, papryka, pieczarka itd.
7. Posmarować olejem. oprószyć przyprawami, piec na grillu co jakiś czas obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 11.11.2012 13:38
lubie takie pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak