Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i jeszcze ciepłe przetrzeć przez sito lub przepuścić przez maszynkę. Dodać trzy surowe jajka, doprawić do smaku i dodać tyle mąki, aby powstało elastyczne ciasto. Pozostałe jajka ugotować na twardo i drobno posiekać. Cebule drobno pokroić, zeszklić na tłuszczu, dodać dokładnie umyty i osuszony szpinak, posiekane jajka ugotowane na twardo i posiekaną zieleninę. Doprawić do smaku. Ciasto ziemniaczane rozwałkować na długość blachy do pieczenia, smarować farszem ze szpinaku i ostrożnie zwijać w roladę. Ułożyć na natłuszczonej blasze i wstawić do nagrzanego piekarnika (200°C). Piec około 45 minut do chwili, gdy ciasto nabierze jasnozłotego koloru. Podawać na gorąco z dodatkiem pikantnej surówki lub sałatki z pomidorów.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    no super super ;-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    zgadzam się
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !