Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić i pokroić. Cebulę obrać i posiekać. Kapustę kiszoną jeśli jest za kwaśna to przepłukać pod bieżącą wodą i poszatkować. Białą kapustę również poszatkować i opłukać.
Na rozgrzanej patelni rozpuścić 1 łyżkę margaryny i podsmażyć kapusty odciśnięte z nadmiary wody. Na drugiej łyżce margaryny lekko podsmażyć wędlinę pokrojoną w kostkę dodać cebulkę, pieczarki ziele i liść laurowy-chwilę podsmażamy i przekładamy do garnka.
Kapustę i pieczarki przełożyć do jednego garnka dodać rodzynki zalać wodą i gotujemy do miękkości kapusty. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ale pyszności!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    właśnie podobny robiłam ostatnio :)
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    smaczny:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznosc

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !