Sposób przygotowania

Do garnka włożyć umyte mięso ,marchew,przyprawy i gotować do miękkości.Pałki i marchew wyjąć na talerz,a wywar przelać przez sito, odmierzyć ok. 3/4 litra ,dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści.Mięso oddzielić od kości i skóry.Do małych pojemniczków (u mnie opakowania po serkach Danio) poukładać ćwiartki jajek,kawałki marchewki i rozdrobnione mięso.Zalać zimnym wywarem i wstawić do lodówki aby stężało najlepiej na całą noc.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    A ile dodać żelatyny?
  • 3
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    żelatyny daję 1 i 1/2 łyżki
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pomysłowe wykorzystanie opakowań po serkach:) bardzo ładnie się prezentuje ta galaretka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    cos dla mnie
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    fajnie wyglądają. jajek z reguły nie dodaję do galarety. Muszę wypróbować z jajkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !