Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Lekko studzimy. Mielimy. Wsypujemy mąki, wbijamy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy gładką masę. Formujemy wałek (śr. 6 cm.) i kroimy w 1-cm plastry.
Szpinak przebieramy, usuwamy zgrubiałe łodygi i myjemy. Następnie wsypujemy do osolonej wrzątku i gotujemy ok. 2 min. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Grubo kroimy.
Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na oleju. Mieszamy ze szpinakiem. Doprawiamy i dusimy. Studzimy.
Na połowe ziemniaczanych placków nakładamy po łyżeczce farszu. Przykrywamy pozostałymi plackami i zlepiamy brzegi. Smażymy w rozgrzanym głębokim oleju.
Pozostały szpinak podgrzewamy, dodajemy jogurt, mieszamy i gotujemy ok. 3 min. Polewamy kotleciki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pewnie będą bardzo smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    to coś dla mnie bo uwielbiam szpinak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !