Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w 2 cm kostkę. Obficie oprószamy przyprawą do szaszłyków i polewamy olejem. Mieszamy wstawiamy na 12 godz. do lodówki.
Pieczarki oczyszczamy i myjemy. Przekrawamy na połówki, a większe w ćwiartki. Paprykę kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Studzimy i kroimy w duże kawałki.
Na patyczki do szaszłyków na przemian nabijamy mięso, ziemniaki, pieczarki i paprykę. Pieczemy na grillu ok. 30 min. Od czasu do czasu obracamy. w razie potrzeby skrapiamy olejem, który pozostał zmarynowania mięsa.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    uwielbiam szaszłyki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !