Sposób przygotowania

Kapustę lekko odcisnąć. Gdyby była za kwaśna przepłukać, gdy za łagodna dolać odciśniętego soku.
Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę. Cebulę w drobną kosteczkę. Razem podsmażyć. Opruszyć mąką.
Bulion zagotować. Dorzucić kilka listków, ziela angielskiego. Dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować przez ok 15 minut.
Dodać kapustę i gotować dalsze 20 minut. Dodać podsmażony boczek, kiełbasę i cebulę. Doprawić do smaku solą, pieprzem.

Smacznego:-)))

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszny kapuśniaczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !