Sposób przygotowania

Polędwiczki umyć i pokroić w grube płaty , nacieramy solą , pieprzem , czosnkiem i smażymy najpierw na złoty kolor z obu stron, po usmażeniu wyjmujemy same polędwiczki przykrywamy folią a na patelnię wlewamy sok jabłkowy , bulion z kurczaka i ocet , gotujemy na średnim ogniu, smak sosu doprawiamy solą , pieprzem - możemy rozdrobnić cały kolorowy na mniejsze kawałki , dodajemy mięso z powrotem na patelnię i już całość gotujemy do miękkości . Jak będziemy podawać to najpierw wyjmujemy polędwiczki i polewamy gorącym sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszne to danie;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawe połączenie. Muszę kiedyś wypróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetne połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !