Sposób przygotowania

Jagody poprzebierać i opłukać.Piersi podzielić ,skórkę ponacinać ,nie naruszając mięsa .Mięso smażyć na rozgrzanym tłuszczu od strony skórki,10min na dużym ogniu,a potem z drugiej strony.Usmażyć mięso przełożyć na talerz ,przykryć deseczką ,obciążyć i poczekać aż wypłynie krew.Z patelni zlać wiekszość tłuszczu ,włożyć mięso i dalej smażyć na dużym ogniu.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Mieso zalać koniakiem ,odsunąć z ognia ,podpalić alkohol i poczekać aż ogień zgaśnie.Ponownie postawić na ogniu ,dodac jagody ,cukier i ocet.Smażyć ,przetrząsając patelnią ,tak żeby składniki sie połączyły .Mięso pokroić w plastry i polać sosem jagodowym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !