Sposób przygotowania

Białko oddzielamy od żółtka. Ubijamy na sztywną pianę.
Żółtko dodajemy do mąki. Wlewamy piwo. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką. Dodajemy 1/2 łyżki oleju. Wszystko razem miksujemy. Powinna nam powstać masa o gęstości masy naleśnikowej. Do masy dodajemy pianę z białek. Delikatnie mieszamy.
Pieczarki oczyszczamy. W garnku rozgrzewamy olej. Pieczarki w całości zanurzamy w cieście i wkładamy na olej.
Smażymy na złoty kolor.

Smacznego:-))

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczna kolacyjka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    Fajny przepis :) nie wpadłabym sama na coś takiego:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !