Sposób przygotowania

Czosnek obrać i pokroić wzdłuż na 4 części. Bakłażana nakłuwać, w dziurki powtykać czosnek (1 i 1/2 ząbka). Piec ok.35 minut. Przestudzić. Pierś z kurczaka oprószyć solą i pieprzem i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do wysokiego naczynia. Bakłażana przekroić na pół, wydrążyć i dodać do mięsa. Dodać roztopione masło, sos sojowy, sok z cytryny, kurkumę i pieprz cytrynowy. Zmiksować blenderem. Mus ułożyć na talerzu i schłodzić krótko w lodówce. Pomidory zmielić blenderem z 1/2 ząbka czosnku i listkami mięty. Dodać ketchup i posolić. Sosem polać mus.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    ciekawe połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Super wygląda!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    jestem ciekawa jak to smakuje bo wygląda interesująco
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    świetny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Fajnie wygląda:-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    świetne podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    super wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !