Sposób przygotowania

Warzywa obrać i gotować z zielem angielskim i listkami laurowymi ok.10 min. w litrze wody
Umyte polędwiczki wrzucić po 10 minutach do gotujących sie warzyw i gotować jeszcze ok.40 minut do miękkości.
Sos:
masło z mąką przesmażyć na złoty kolor na patelni,
dolać trochę wywaru z warzyw i mięsa,dodać śmietankę i chrzan ,wycisnąć sok z połowy cytryny i dodać do sosu posolić i dodać pieprzu do smaku.
Mieso wyjąć z wywaru pokroić na plastry i dodać do sosu.
Dusić razem wszystko jeszcze 5-10 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    pewnie bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !