Sposób przygotowania

Wlać do garnka 3 litry wody, wrzucić mięso z kurczaka, od czasu wrzenia gotować przez 10 min. co chwilę szumując. Następnie dodać pietruszkę,marchew,seler,liście kapusty oraz wcześniej opieczoną nad ogniem cebulę. Do smaku dodać pieprz, sól, paprykę, ziele angielskie, liść laurowy. Gdy warzywa będą na wpół miękkie dodać kilka listków lubczyka i natkę marchewki.Gotować do czasu aż warzywa będą miękkie, przed wyłączeniem dodać płaską łyżkę cukru, całość potrawy gotować na bardzo wolnym ogniu bez przykrycia. Podawać z makaronem lub ziemniakami

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pyszny rosołek!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !