Sposób przygotowania

Kaszę w woreczku ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, ser biały rozdrobnić widelcem w półmisku. Posiekaną cebulę podsmażyć na oleju.Sery i cebulę wymieszać. Od razu po ugotowaniu dodać kaszę, żeby nie straciła temperatury. Wszystko wymieszać, dodać jajko, wymieszać ponownie. Dodać 3 łyżki stołowe bułki tartej, pół łyżeczki soli, dużą szczyptę pieprzu i wyciśnięty czosnek. Porządnie wymieszać. Formować okrągłe kotlety o grubości mniej więcej 1 cm, smażyć na głębokim oleju aż spód się zarumieni i przypiecze, odwrócić, smażyć z drugiej strony do tego samego momentu. Można podawać z sosem czosnkowym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !