Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chusteczki po azjatycku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 i 1/3 szkl
jajko 2 szt
mleko 1 i 2/3 szkl
sól do smaku
sezam 4 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat wg uznania
natka pietruszki 1 łyżka
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 łyżki
marchewka 3 szt
papryka czerwona 2 szt
kiełki sojowe 15 dag
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chusteczki po azjatycku

1. Mąkę zmiksuj z mlekiem i jajkami. Dodaj szczyptę soli oraz gałkę. Wsyp łyżeczkę sezamu i natkę. Wymieszaj. Ciasto odstaw na 10 min.
2. Obierz marchewki, potnij je w słupki. Papryki i dymki oczyść, pokrój na kawałeczki. Na patelni porcjami rozgrzewaj olej. Wlewaj małe porcje ciasta i smaż cieniutkie naleśniki. Zsuwaj je na odwrócony talerz i trzymaj w cieple, aby nie wystygły. Na tej samej patelni rozgrzej łyżkę oleju, usmaż na nim warzywa. Wymieszaj z kiełkami i resztą sezamu. Posól do smaku. Farsz rozłóż na naleśnikach. Zwiń je w chusteczki i od razu podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 01.10.2013 08:35
podoba mi się ta nazwa
sunnymood 02.03.2012 18:20
ciekawa nazwa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak