Sposób przygotowania

Filety rozcinamy na cienkie płaty. Rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
Pieczarki ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Podsmażamy razem na maśle aż woda z pieczarek odparuje.
Ser ścieramy na tarce, a następnie dodajemy do ostudzonych pieczarek. Mieszamy wszystko razem. Dodajemy pokrojona natkę pietruszki. Mieszamy.
Na płat mięsa kładziemy plasterek szynki, a na nią trochę masy pieczarkowej. Zawijamy farsz do środka tworząc roladkę. Obwijamy nicią aby się nie rozwaliły.
Tak przygotowane roladki wkładamy do garnka i obgotowujemy przez jakieś 10-15 minut.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i przekładamy do niego obgotowane roladki. zapiekamy przez ok 30 minut.

Smacznego:-)))

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    Bardzo smaczne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !