Sposób przygotowania

Mięso wyrabiamy z koncentratem. Odstawiamy na jakieś 15 minut aby się \"przegryzło\".
Na patelni rozgrzewamy olej i wsypujemy ryż. Smażymy około 5 minut aż ryż stanie się szklisty ciągle mieszając.
Cebulę kroimy drobno i dorzucamy do ryżu. Dodajemy również mięso.Ciągle mieszając smażymy ok 3-4 minut po czym na patelnię wlewamy bulion. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę marchewkę. Po ponownym zagotowaniu zmniejszamy ogień. Na wolnym ogniu gotujemy ok 20 minut mieszając co jakiś czas aby nie dopuścić do przypalenia. Zdejmujemy z ognia gdy ryż będzie miękki.
Ogórki obieramy, wydrążamy delikatnie miąższ. Solimy. Na ogórki wykładamy masę z mięsem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy ok 15 minut w piekarniku.

Smacznego;-))

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !