Sposób przygotowania

Cukinie myjemy, a następnie kroimy wzdłuż na połówki- wydrążamy część miąższu w taki sposób by powstały podłużne miseczki.
Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażąmy razem z posiekaną cebulą, miąższem cukinii i przeciśniętym przez praskę czosnkiem na odrobinie oliwy.
Pieczarki kroimy na ćwiartki i podsmażamy na oliwie na złoty kolor w osobnym rondelku- doprawiamy Kucharkiem.
Mieszamy wszystkie składniki- dodajemy posiekaną natkę- doprawiamy do smaku pieprzem.
Nakładamy farsz do miseczek z cukinii- posypujemy startym serem i lekko skrapiamy oliwą.
Zapiekamy 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Niedługo sezon cukiniowy więc na pewno spróbuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi być pyszna;]
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamilagorczyca

    już wiem do czego użyję cukinię
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    na pewno wypróbuję;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    wow
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    super kolorowa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    pychotka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    fajna zapiekanka
  • 1
    original
    Opublikowano

    elaa

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !