Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki zanurzamy w wodzie i kroimy w plasterki.Zawijamy w lnianą ściereczkę.Obraną cebulę kroimy w drobną kosteczkę.groszek przepłukujemy ciepłą wodą aby się rozmroził.Osączamy.Plasterki bekonu wysmażamy na patelni i wyjmujemy.Do wytopionego tłuszczu dodajemy masło,chwilę podgrzewamy i wkładamy plasterki ziemniaków.Smażymy pod przykryciem do zrumienienia spodniej części i obracamy.Dodajemy groszek,cebulę,bekon i przyprawy.Dalej smażymy pod przykryciem.Pod koniec zdejmujemy pokrywkę.Potrawa jest gotowa gdy groszek zacznie się lekko kruszyć i marszczyć, a cebula będzie miała jasnozłoty kolor.Podajemy np. z sadzonym jajkiem.Smacznego.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    fajne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Dal mnie bomba
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Dal mnie bomba
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    b.dobre !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    rewelacyjne!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !