Sposób przygotowania

Ryz płuczemy zimną wodą zalewamy dwukrotnie większą ilością wrzącej wody niż wynosiła objętość ryżu,dodajemy margarynę sól i lekko mieszamy i gotujemy na niewielkim ogniu.Gdy woda wsiąknie w ryż wstawiamy do ciepłego piekarnika.Kalafior myjemy myjemy i gotujemy w duzej ilości wody z dodatkiem mleka soli i cukru.Zielony groszek płuczemy i gotujemy w małej ilości wody z dodatkiem cukru i masła.Pod koniec gotowania groszek solimy.SOS-Mąkę rozprowadzamy zimnym wywarem z kalafiora i doprowadzamy do wrzenia,koperek drobno siekamy,połowę koperku smażymy z masłem i wlewamy do wywaru dodajemy pozostały koper solimy i mieszamy ze śmietaną.Ugotowany ryż mieszamy ze startym serem wykładamy na półmisek a na ryży układamy różyczki kalafiora i otaczamy groszkiem.Całość polewamy sosem koperkowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    lubie takie smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !