Sposób przygotowania

Rybę sprawiamy dokładnie myjemy i nacieramy solą również wewnątrz.Pieczarki obieramy i kroimy w drobną kostkę i odparowujemy na suchej patelni,cebulę drobno siekamy i szklimy na oleju,dodajemy pieczarki i chwilę smażymy pod przykryciem,zdejmujemy z ognia i dodajemy połowę masła.Gdy grzyby nieco ostygną łączymy je z roztrzepanym żółtkiem,bułką tartą i tymiankiem,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Białko ubijamy na sztywna pianę i delikatnie mieszamy z farszem.Tak przygotowanym farszem napełniamy szczupaka.Folie aluminiową smarujemy pozostałym masłem i szczelnie owijamy rybę układamy w brytfance i pieczemy 30 min w 200 stopniach.Podajemy bezpośrednio po upieczeniu i dekorujemy koperkiem i natką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Taki szczupak musi być smaczny.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !