Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić na plasterki i przysmażyć na rozgrzanym tłuszczu, zdjąć je i na ten sam tłuszcz wrzucić pokrojone w kostkę mięso i pokrojone na spore kawałki marchewki. podsmażyć kilka minut i podlać bulionem, dodać listek laurowy i przyprawy oraz sos sojowy. dusić do miękkości ok 35-40 min. Tymczasem zgnieść na jednolite ciasto składniki na kluseczki i uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Ugotować w osolonym wrzątku. Wracamy do gulaszu - pod koniec dodać pieczarki i śmietanę. Zagotować i dodać dużo szczypiorku. Podać z gorącymi kluseczkami i sałatą.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    super przepis!
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    bardzo smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    pycha i jak ładnie podane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !