Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ciasto z wołowiną
2. Na spód wsyp suchy ryż, aby placek nie wybrzuszył się podczas pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp 200 stopni. Piecz 25 min. W tym czasie potnij na kawałki pieczeń wołową. Oczyść strączki groszku cukrowego.
3. Obierz marchewki i kalarepki. Marchewki pozostaw w całości, a kalarepki potnij w cienkie plasterki. Wszystkie warzywa osobno ugotuj w posolonej wodzie na półtwardo. Odcedź i ułóż wraz z mięsem na podpieczonym spodzie.
4. Ser zetrzyj, wymieszaj z obiema śmietanami i mąką ziemniaczaną. Przypraw ziołami. Wierzch zapiekanki oprósz solą i pieprzem. Polej przygotowanym sosem śmietanowym. Piecz jeszcze ok. 20 min. Gotowe danie posyp posiekaną natką.