Sposób przygotowania

Masło rozpuszczamy w garnku, na nim podsmażamy pokroioną w kostkę cebulę i czosnek rozgnieciony.Dodajemy opłukany groszek, zalewamy bulionem gotujemy 10 minut. Do warzyw dodajemy śmietanę, mięszamy doprawiamy do smaku , calość miksujemy. Przecieramy przez gęste sito. Boczek kroimy w kostkę ,podsmażamy na patelni. Zupę nakładamy do miseczek, na wierzk układamy po odrobinie skwarek.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowicie:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    godna polecenia
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    polecam jest super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię zupę z zielonego groszku i z przyjemnością wypróbuję zaproponowaną tu wersje :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !