Sposób przygotowania

Górną część melona należy odkroić i ze środka wydrążyć pestki a następnie miąższ na grubość ok 2cm, po czym pokroić go w kostkę. Tuńczyka dokładnie odsączyć z oleju, dodać do niego kawałki melona, pokrojoną w kostkę szybkę, pieczarki z puszki (w plastrach) oraz oliwki - pokrojone w cienkie plasterki. Przygotować \'sos\': majonez wymieszać z 2 łyżkami ketchupu, bardzo drobno posiekaną cebulką, solą i odrobiną chilli lub słodkiej papryki.
Sałatkę wymieszać z sosem i włożyć do melona. Odstawić do lodówki na ok. godzinę. (Najlepiej przykryć górną częścią melona)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !