Sposób przygotowania

Pieczarki kroimy w małą kostkę i podsmażamy na tłuszczu. Studzimy. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Farsz przygotowujemy z połączenia pieczarek, startego żółtego sera, jajka i odrobiny bułki tartej. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego według uznania. Kroimy kotlety z filetów, lekko ubijamy i lekko solimy. Filety nadziewamy mięsem mielonym z przygotowanym farszem. Podsmażamy na patelni tylko, żeby zamknęły się pory i mięsko się połączyło. Jeżeli nie chce się połączyć mięsko, możemy użyć wykałaczek do podtrzymania formy. Gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok pół godz. Do sosu można dodać pieczarki. Chwilkę przed końcem gotowania, zaprawiamy sos według uznania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    znakomita
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    danie zachęcające
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacja;)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszna roladka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Niezwykle pysznie wyglądają te roladki na zdjęciach!
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    ale pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo lubię to danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !