Sposób przygotowania

Małże myjemy i osuszamy,czosnek i cebulę kroimy,paprykę myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.Udka myjemy i smażymy 10 min na 2 łyżkach oleju,wyjmujemy i odstawiamy w ciepłe miejsce,na tym samym oleju podsmażamy małże,dodajemy krewetki,cebulę czosnek i paprykę całość krótko podsmażamy,wlewamy dwie łyżki oleju wkładamy rybę i krótko dusimy.Wszystkie składniki wyjmujemy z patelni,na tą samą patelnię wsypujemy ryż dodajemy bulion szafran liść laurowy słodką paprykę i dusimy na małum ogniu 20 min.Podsmażone wcześniej składniki dodajemy do ryżu doprawiamy solą i pieprzem,patelnię przykrywamy folią aluminiowa i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i pieczemy 15 min.Posypujemy natką pietruszki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !