Sposób przygotowania

Mąkę, jajko, wodę oraz sól wymieszać i zagnieść na twarde ciasto. Odrywać małe kawałki ciasta i formować. Wrzucać do wrzącej wody i gotować do miękkości.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    To ,, luksusowe ,, zacierki - z jajkiem, . U mnie zawsze robiło się z samej mąki i wody . Dopiero ja zaczęłam eksperymenty z robieniem kolorowych zacierek ( o różnych smakach ) . A tak poważnie - najprostsze przepisy są najlepsze . Brawo .
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    extraaa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    extraaa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    extraaa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    extraaa
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ja zagęszczam rosół taką zacierką tylko że robię ją płynną i wlewam małym strumieniem,,pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygodne
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    też lubię ............
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    przydatny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !