Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia panierowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 mała
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 gram
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia panierowana

Cukinie myjemy, obieramy płuczemy i kroimy w plastry szerokości 1 cm. Jajko roztrzepujemy z sola i pieprzem. Rozgrzewamy na patelni olej. Cukinie panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidia6 22.10.2011 10:34
jadłam taką cukinię jest super
Katarzyna/kate1980 03.05.2011 19:55
pyszności uwielbiam zarówno cukinię jak i bakłażana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak