Sposób przygotowania

Mięso umyć ,osuszyć ,podzielić na porcje i rozbić na cienkie kotlety . Każdy posypać przyprawą do mięsa wieprzowego,ułożyć na nim plaster sera,warstwę listków szczawiu i kawałeczki pomidora obranego ze skórki ,posypać delikatnie solą ,oraz papryką i bazylią .Mięso zwinąć w roladki ,pamiętając o dokładnym zamknięciu boków ,aby zawartość nam nie uciekła . Roladki obtaczamy w mące ziemniaczanej i obsmażamy na oleju. Podsmażone mięso przekładamy do garnka ,dodajemy liście laurowe,pieprz i ziele angielskie ,oraz cebulkę pokrojoną w kostkę i podsmażoną na tłuszczu spod mięsa,dolewamy 1 szklankę gorącej wody. Dusimy do miękkości ,podczas duszenia zrobi nam się sos który ewentualnie doprawiamy do smaku.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Super pomysł na mięsne roladki!
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pomys?owo
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mariusz14

    rewelacja
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    super przepis i taki pomysłowy, inny niż wszystkie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    smacznie nadziane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !