Sposób przygotowania

mięso opłukać i pokroić w grubszą kostkę skropić połową brandy wymieszać i odstawić najlepiej na noc w chłodne miejsce,następnego dnia rozgrzać oliwę 2 łyżki z 2 łyżkami masła i obsmażyć mięso aż się przyrumieni,dodać obraną umytą i pokrojoną w kostkę marchew i posiekaną cebulę,całość oprószyć mąką i chwilę jeszcze smażyć dodać resztę brandy wymieszać wlać wino,bulion,dodać posiekany i utarty z odrobiną soli czosnek,koncentrat pomidorowy,tymianek,liść laurowy,ziarna pieprzu i ziela angielskiego oraz doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem wszystko wymieszać przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości,na patelni rozgrzać pozostałą oliwę i przesmażyć pokrojoną w paski szynkę lub boczek i dołożyć do mięsa,pieczarki umyć jeśli są małe to zostawić w całości większe pokroić i przesmażyć na tłuszczu pozostałym ze smażenia szynki lub boczku jak odparuje z nich woda dodać do gotującego się mięsa wymieszać,podawać z ziemniakami zapieczonymi w naczyniu żaroodpornym w piekarniku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    wykwintne jedzonko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !