Sposób przygotowania

kilka godzin wcześniej mięso kroimy w grubą kostkę, wrzucamy do misiki do której dodajemy: listko laurowe, ziele angielskie, sól, kilka zabków czosnku, pieprz, majeranek, bazylie, kucharka, jarzynkę, rozmaryn, pioeprz. całość mieszamy i odstawiamy na kilka godzin. Ziemniaki obieramy i kroimy w paski - smażymy frytki. Na patelnie wlewamy troche oleju, na rozgrzany tłuszcz wrzucamy marynowane mięso i dobrze przypiekami,
na talerz układamy usmażone mięso i frytki, polewamy ketchupem i podajemy ogórki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wspaniałe jedzonko!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    pioeprz ? ale danie pyyycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !