Sposób przygotowania

Golonki i nóżki zalać wodą i zagotować dodając kostki rosołowe, ziele angielskie, liście laurowe. Po jakimś czasie dodać obraną jarzynę, ale marchew wyjąć kiedy będzie półtwarda i pokroić w plastry. W razie potrzeby do mięska dolewamy wodę. Kiedy mięso zacznie się rozgotowywać odrzucamy nóżki a golonkę pozbawiamy tłuszczu i kroimy w kostkę mięso i część skóry. Mięso przekładamy do małych salaterek (ja używam kubeczków jednorazowych - fajnie się z nich wyciąga galaretki). Dodajemy po kilka plastrów marchwi i posiekaną zieloną pietruszkę. Wywar doprawiamy, rozpuszczamy w nim żelatynę i zalewamy mięsko. Dokładnie mieszamy każdą porcję. Kiedy ostygnie przekładamy do lodówki żeby zastygło. Przed podaniem można polać octem i maggi.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetnie wygląda
  • 4
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pyszne
  • 5
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny przepis
  • 5
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    dawno nie robiłam-a bardzo lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super na kolację
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super na kolację
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wyglądają apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    wyglądają smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubie takie "zylce"
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pyszny przepis!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    z reguły robię mięso drobiowe, z golonką też muszę spróbować
  • 4
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam taką galaretkę.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubimy taką galaretę,lubimy......
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna goloneczka
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pomysłowe.
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    lubię galaretki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    no teraz to mam smaka na tę galaretę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !