Sposób przygotowania

Filety umyć, osuszyć i natrzeć przyprawami. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju. Filety przysmażyć, aż będą miękkie. Przygotowane kawałki ryby ułożyć na półmisku, marchew pokroić w talarki , cytrynę w plasterki, sałatę poszarpać na mniejsze części. Rybę udekorować warzywami. Na sam koniec zalać lekko tężejącym wywarem(najpierw przygotować wywar rybny- czyli do garnka wlać wodę, umieścić obrane warzywa i rybę, np. filety ze skórką, przyprawić. Gotować ,aż wazrywa i kawałki ryby będą miękkie. Następnie z powstałego wywaru wyjąć rybę i warzywa, żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl wrzącej wody. Dodać ją do wywaru. Wszystko wymieszać) i umieścić w chłodnym miejscu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    musi być pycha
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    mozna dać inna rybkę ? bo Pangi nie znoszę łeeeeeeeee:(
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    Można dać inną rybkę, np. tilapie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    ładnie podane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !