Sposób przygotowania

Porcje kurczaka wyjmij z zalewy, kilka możesz nadziać na patyki do szaszłyków. Pomidor umyj, osusz, potnij na cząstki, oczyść z pestek i pokrój w kosteczkę. Dymki oczyść, jedną pokrój w krążki, a resztę w kostkę. Ryż wymieszaj z pomidorami, kostkami dymek i śmietaną. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Papryki rozetnij wzdłuż, oczyść z ziarenek, a następnie napełnij przygotowanym farszem. Nafaszerowane połówki papryki zawiń w folię aluminiową. Na rozgrzanym grillu ułóż kawałki kurczaka i zawinięte papryki rozwiń i posyp krążkami dymki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !