Sposób przygotowania

Ser żółty ścieramy na tarce i wsypujemy do roztartego w glinianym garnku sera twarogowego .Dodajemy masło i kminek wg uznania i dokładnie ucieramy .Z masy kształtujemy owalne baryłki ,zwilżamy przy tym ręce woda .Układamy na deseczkach i pozostawiamy na kilka dni w przewiewnym miejscu do osuszenia .Najlepiej robić je w porze letniej.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    musi być pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    moja babcia robiła takie gomółki z białego sera,były pyszne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pyszne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    o. coś nowego, nigdy nie słyszałam o takich gomółkach, ciekawa jestem z czym to się je..
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ciekawa nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, moje smaki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !