Sposób przygotowania

Różę oczyścić zważyć, wziąć cztery razy tyle cukru. Posypać różę kwaskiem cytrynowym, ,przemielić palcami, aż puści sok, wcisnąć do szklanki, pozostawić do następnego dnia.
Zagotować cukier z wodą i do rzadkiego syropu wsypywać różę, gotować aż syrop zgęstnieje ( U mnie 1 godzina i 20 minut). Natychmiast wlać do słoiczka i zakręcić.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    ciekwy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    ciekawe
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    zdrowy i dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !