Sposób przygotowania

Pierś pokroiłam w plastry (6 sztuk wyszło), dłam na rozgrzan aolwie, doprawilam sola i pieprzem, obsmażyłam na rumiano. Mozna tez ugrilowac. Gdy były gotowe zdjełam z patelni.
Na patelnie ze smażenia dałam pokrojoną drobno cebulę, ząbki czosnku, suszone pomidory pokrojone w paseczki. Poddusiłam. Wlałam troche oleju ze słoiczka z
pomidorami, dodałam przecier (moza dodac dobry sos pomidorowy), posiekaną papryczke, sól i pieprz do smaku. Sos był dosć gesty więc podlałam woda. Gdy uzyskal odpowiednia konsystencje dodalam na koniec kapary i natke pietruszki. Upieczone kawałki piersi przełozyłam na patelnie z sosem, obtoczyłam je w tym sosie i podałam kazdemu na talerz na wczesneij ugotowany makaron. U mnie to było zielone tagiatelle.
Do tego lampka bialego wina i nic wiecej nie trzeba

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam suszone pomidory, więc taki drób z pewnością mi posmakuje.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    coś w sam raz dla mnie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    drób z suszonymi pomidorami - dla mnie bomba !!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !