Sposób przygotowania

Cebulę obieramy siekamy i szklimy na maśle.Pozbawioną ości rybę przepuszczamy przez maszynkę razem z odciśniętą bułka.Mieszamy z jajkiem i cebulą i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Masę dokładnie wyrabiamy.Ogórki obieramy kroimy wzdłuż na pół usuwamy pestki.Połówki wkładamy na minutę do osolonego wrzątku i wyciagamy i przelewamy zimną wodą,następnie osuszamy i nadziewamy przygotowanym farszem.Każdą połówkę przykrywamy cienkim plasterkiem słoniny wkładamy do rondla podlewamy bulionem i dusimy 30 min pod przykryciem.Na patelni robimy białą zasmażkę z masła i mąki,,rozprowadzamy ją bulionem spod ogórków,chwilę gotujemy i mieszamy aż sos zgęstnieje,doprawiamy do smaku cukrem i sokiem z cytryny.Żółtko mieszamy z wermutem wlewamy do sosu mieszamy i podgrzewamy.Ogórki układamy na ogrzanym półmisku polewamy sosem.Podajemy z ziemniakami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !