Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lin pieczony w chlebie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lin 1 kg
włoszczyzna 1 pęczek
koperek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
masło 2 łyżki
wino białe wytrawne 250 ml
wywar z warzyw 250 ml
jajko 4 szt
sól
pieprz
masło do formy
chleb żytni 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: lin pieczony w chlebie

RYBĘ SPRAWIAMY DZIELIMY NA FILETY A NASTĘPNIE NA MNIEJSZE PORCJE SOLIMY I WSTAWIAMY DO LODÓWKI,WŁOSZCZYZNĘ OBIERAMY I ŚCIERAMY NA TARCE O DUŻYCH OCZKACH.PIETRUSZKĘ I KOPEREK SIEKAMY.NA PATELNI ROZGRZEWAMY TŁUSZCZ I SMAŻYMY NAJPIERW RYBĘ A NASTĘPNIE DODAJEMY JARZYNY,CAŁOŚĆ PODLEWAMY WINEM ORAZ WYWAREM WARZYWNYM DUSIMY AŻ WSZYSTKIE SKŁADNIKI BĘDĄ MIĘKKIE,DOPRAWIAMY SOLĄ PIEPRZEM I SŁODKA PAPRYKĄ.CHLEB PRZECINAMY W POPRZEK Z DOLNEJ WARSTWY WYJMUJEMY MIĄŻSZ A W JEGO MIEJSCE DAJEMY ZAWARTOŚĆ PATELNI NAKRYWAMY DRUGĄ CZĘŚCIĄ CHLEBA.NACZYNIE DO PIECZENIA SMARUJEMY MASŁEM PRZEKŁADAMY BOCHENEK CHLEBA I WSTAWIAMY DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA.PIECZEMY 30 MIN W TEMP 200 STOPNI.PODAJEMY POKROJONY NA PLASTERKI I SKROPIONY SOSEM CURRY.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 07.07.2011 06:52
Ciekawy sposób podania ryby.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak