Sposób przygotowania

Grzyby myjemy zalewamy dwoma szklankami przegotowanej wody i odstawiamy na 2 godziny,następnie je gotujemy odcedzamy i kroimy w paski.Nerki kroimy wzdłuż na pół i myjemy,wkładamy do zimnej wody i zostawiamy je na godzinę,następnie kroimy na plasterki,chwilę je przesmażamy na mocnym ogniu mieszając,zmniejszamy ogień wlewamy wywar z grzybów i dusimy pod przykryciem 20 min.Cebulę kroimy na półplasterki i lekko ją zarumieniamy,dodajemy grzyby i posypujemy pieprzem i chwilkę smażymy i dodajemy do nerek,solimy i dusimy.Pod koniec duszenia wlewamy śmietane dodajemy natkę pietruszki i doprawiamy do smaku.Mleko mieszamy z jajkiem i odrobina soli.Chleb obieramy ze skórki kroimy na kromki i każdą z nich moczymy w mleku i obtaczamy w bułce tartej .Smażymy na maśle.Nerki podajemy z grzankami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jak dostanę nerki cielęce napewno je zrobie wg tego przepisu - brzmi wyśmienicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    fajny przepis
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawe..
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawe..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !