Sposób przygotowania

Soczewice i kaszę gotujemy osobno.Jedną cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni a gdy się zrobi miękka dodajemy posiekane pieczarki i smażymy aż się przyrumienia.Następnie dodajemy soczewicę i dobrze mieszamy i przyprawiamy sosem sojowym.Wszystko ugniatamy drewnianą łyżką na patelni tak żeby powstała jednolita masa,która powinna się lepić do łyżki,powinna być słona.Lekko podsmażamy.Do przestygnietej kaszy dodajemy drobno posiekane orzechy i mieszamy,dodajemy soczewicę i resztę posiekanej cebuli,następnie dodajemy bułkę tartą 3 łyżki mąki ziemniaczanej jajka i dokładnie mieszamy.Formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.Podajemy na gorąco z ryżem lub ziemniakami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !